Press "Enter" to skip to content

Τουρνουά rugby sevens στη Θεσσαλονίκη!

Ο σύλλογος των Thessaloniki Lions διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 1η Απρίλη, μία γιορτή του ελληνικού ράγκμπι, ένα τουρνουά rugby sevens στο οποίο θα δώσει το παρόν σχεδόν το σύνολο των ελληνικών συλλόγων με τις ομάδες ανδρών και γυναικών. Το τουρνουά αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία το ελληνικό ράγκμπι να παρουσιαστεί στο κοινό της συμπρωτεύουσας, μιας πόλης με τεράστια αθλητική παράδοση, που φιλοξενεί και δύο συλλόγους ράγκμπι.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Συκεών (Μανδηλαρά και Βίτσι, Στάση “Βίτσι”, Γραμμή ΟΑΣΘ Νο. 23), από τις 10 πμ ως τις 6:30 μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη. Η τοποθεσία της διοργάνωσης είναι ιδανική ώστε το κοινό της πόλης να γνωρίσει ένα άθλημα το οποίο μέχρι σήμερα είναι λίγο γνωστό στη χώρα μας, αλλά έχει τεράστια δυναμική ανάπτυξης, όπως δείχνουν πολλοί μετρήσιμοι δείκτες.

Η διοργάνωση ενός τουρνουά rugby sevens, για πρώτη φορά με την ευθύνη των Thessaloniki Lions, πραγματοποιείται λίγους μήνες μετά το Ολυμπιακό Τουρνουά sevens, στο οποίο το ράγκμπι έλαμψε, καθώς κατά γενική ομολογία αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία ολυμπιακά events των πρόσφατων αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Την πρωτοβουλία του συλλόγου της Θεσσαλονίκης στηρίζουν μια σειρά φορείς, μεταξύ των οποίων η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την παράδοση των φορέων του γαλλικού κράτους όσο αφορά τη στήριξη και ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα. Στο ίδιο μήκος κύματος, παρόν στο τουρνουά θα είναι και ο Mathieu Codron, μέλος του τεχνικού team της γυναικείας ομάδας Κ20 της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ράγκμπι (FFR).

Αντίστοιχο μερίδιο ευθύνης στη στήριξη αναλογεί, ωστόσο, και σε ελληνικές επιχειρήσεις, όπως ο ραδιοφωνικός σταθμός 1055 Rock, καθώς και οι μικροζυθοποιίες Θεσσαλονίκης “Άλη” και “Sknipa”. Παρόντες θα είναι και εκπρόσωποι του Δήμου Συκεών που θα συμμετέχουν στην απονομή των τροπαίων.

Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, συνολικά 7 συλλογοι θα δώσουν το παρόν στα τουρνουά ανδρών και γυναικών. Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες που συμμετέχουν:

Τουρνουά ανδρών: Thessaloniki Lions, Attica Springboks, Παναθηναϊκός ΑΟ, Ηρακλής, Αιγάλεω Rugby, Αίολος Πατρών, Athens Spartans
Τουρνουά γυναικών: Thessaloniki Lions, Παναθηναϊκός ΑΟ, Ηρακλής, Αίολος Πατρών

Φυσικά, απ’ όλη τη γιορτή δε θα μπορούσε να απουσιάσει ένα από τα βασικότερα στοιχεία της κουλτούρας του ράγκμπι, το τρίτο ημίχρονο. Το πάρτυ της τελετής λήξης, θα πραγματοποιηθεί στη ReHaB pub Thessaloniki (Βαλαωρίτου 19), που αποτελεί μια επιχείρηση που στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, αποτελώντας και “στέκι” των φίλων του αθλήματος στην πόλη, προσφέροντας την “όαση” της αναμετάδοσης αγώνων από όλη την υφήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες όσο αφορά τη διοργάνωση, επισκευθείτε την αντίστοιχη σελίδα του event στο facebook: https://www.facebook.com/events/189063478265116/

(Φωτογραφία άρθρου: Λευτέρης Τσινάρης, από αγώνα μεταξύ των ομάδων Lions Thessaloniki και Ηρακλή)

Η αφίσα του τουρνουά