Πριν τον αγώνα

Η μπάλα

Η μπάλα του ράγκμπι έχει ωοειδές σχήμα και αποτελείται από 4 κομμάτια δεμένα μεταξύ τους. Οι διαστάσεις τις  ορίζονται από το World Rugby. Το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή της είναι είτε δέρμα είτε κάποιο κατάλληλο συνθετικό υλικό. Κατασκευάζεται με τρόπο τέτοιο, ώστε να είναι αδιάφροχη καθώς και να είναι εύκολο να συγκρατηθεί. Το βάρος της μπορεί να κυμαίνεται από 410 ως 460 γραμμάρια.

Αριθμός παιχτών - Ομάδα

Μία ομάδα ράγκμπι αποτελείται από 15 παίχτες και τους αναπληρωματικούς τους. Ανάλογα με το επίπεδο του αγώνα, κανόνες ορίζουν πόσοι παίχτες μπορούν να βρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου και πόσοι μπορούν να είναι οι αναπληρωματικοί τους. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μπορούν να γίνονται αντικαταστάσεις τραυματισμένων ή τιμωρημένων παιχτών (όπως κανονισμοί ορίζουν) ή και τακτικές αλλαγές. Ειδικοί κανονισμοί ορίζουν τους παίχτες πρώτης γραμμής και τη διαδικασία αντικατάστασής τους. Η αποστολή μίας ομάδας, σε οποιοδήποτε επίπεδο δε μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 23 παίχτες.

Ο ιματισμός των παιχτών

Οι παίχτες του ράγκμπι φοράνε εμφανίσεις που αποτελούνται από τη φανέλα, το σορτς, τις κάλτσες και τα υποδήματα, που είναι παπούτσια με ειδικές τάπες, αναλόγως το έδαφος του γηπέδου που διεξάγεται ο αγώνας. Οι παίχτες έχουν τη δυνατότητα να φέρουν και επιπρόσθετο προστατευτικό εξοπλισμό, αρκεί αυτός να είναι σε συμφωνία με τον κανονισμό και να μη θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπόλοιπων παιχτών.

Χρόνος

Ένας αγώνας ράγκμπι έχει μέγιστη διάρκεια 80 λεπτά, που χωρίζονται σε δύο ημίχρονα των 40 λεπτών. Ανάμεσα στα δύο ημίχρονα υπάρχει ανάπαυλα μέγιστης διάρκειας 15 λεπτών. Το χρόνο μπορεί να κρατάει είτε ο διαιτητής, είτε οι βοηθοί του, είτε κάποιος επίσημος χρονομετρητής, τον οποίο συμβουλεύει για τις διακοπές και συμβουλεύεται για τον ακριβή χρόνο ο διαιτητής. Ο χρόνος μπορεί να σταματήσει για τραυματισμούς παιχτών και υπό περιπτώσεις για την αντικατάσταση παιχτών, καθώς και του ιματισμού τους.