Press "Enter" to skip to content

Ρίο 2016 : Εκπληκτική πρεμιέρα, πρεμιέρα με εκπλήξεις!

CpbEgYHW8AEwIbw
O Terry Bouhraoua, σκόρερ του πρώτου try στην ιστορία του ανδρικού ολυμπιακού τουρνουά rugby sevens.

Η 9η Αυγούστου ήταν η μέρα που σηματοδότησε την επιστροφή του ράγκμπι, όσο αφορά το τουρνουά ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για μια ακόμα φορά, το ιστορικό πρώτο try για το rugby sevens πέτυχε ένας Γάλλος, ο Terry Nouhraoua, που ήταν και η ψυχή της ομάδας του στο εναρκτήριο παιχνίδι με αντίπαλο την Αυστραλία.

Ωστόσο, αυτή η πρεμιέρα σημαδεύτηκε περισσότερο από 3 πολύ μεγάλες εκπλήξεις, που έδωσαν τεράστιο ενδιαφέρον στο τουρνουά των ανδρών, τη στιγμή που το αντίστοιχο γυναικείο η αλήθεια είναι ότι δεν εξέπληξε με κανένα από τα αποτελέσματά του. Στα μεγάλα αποτελέσματα της ημέρας, λοιπόν βρίσκει κανείς την επιτυχία της Γαλλίας στην πρεμιέρα, απέναντι στην Αυστραλία, την εκπληκτική Ιαπωνία που κέρδισε τη Νέα Ζηλανδία και έχασε με 2 πόντους από τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και τη μεγάλη νίκη της Αργεντινής επί της φιλόδοξης ομάδας των ΗΠΑ!

1ος όμιλος

Ο πρώτος όμιλος είναι ο όμιλος του θανάτου, καθώς 3 ισχυρές ομάδες, Φίτζι, ΗΠΑ και Αργεντινή αναμετρώνται σε ένα γκρουπ που συμπληρώνεται από την οικοδέσποινα Βραζιλία.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με μια μεγάλη έκπληξη, καθώς ενώ όλοι περίμεναν να δουν την πολύ φιλόδοξη ομάδα των ΗΠΑ, που ευελπιστεί μάλιστα να υπερασπιστεί τα Ολυμπιακά πρωτεία …92 χρόνων, η Αργεντινή κατάφερε να ξεκινήσει με θετικό πρόσημο την καμπάνια της στη γείτονα χώρα, αποσπώντας τη νίκη με σκορ 14-17.

CpbkTHXW8AIuNvy

Τα Φίτζι, το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, δε συνάντησαν δυσκολία απέναντι στους οικοδεσπότες Βραζιλιάνους, κερδίζοντας στη δική τους πρεμιέρα με σκορ 40-12.

Cpbp_rOXEAAVxnW

Στη συνέχεια, την ίδια άνεση, ίσως και μεγαλύτερη, έδειξαν να έχουν και οι ΗΠΑ, αντιμετωπίζοντας τη Βραζιλία, σε ένα παιχνίδι που έληξε 26-0.

Cpcoo2cWAAIA_C8

Μετά από τα πρώτα αυτά αποτελέσματα, το μεγαλύτερο παιχνίδι της ημέρας ήταν ασφαλώς το τελευταίο του προγράμματος, ανάμεσα στα Φίτζι και την Αργεντινή. Σε έναν εκπληκτικό αγώνα, που είχε μάλιστα 2 ανατροπές, μία για κάθε ομάδα και αρκετές συγκινήσεις, τα Φίτζι κατάφεραν με δύσκολο τρόπο να πάρουν τη νίκη με 21-14 απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα της Αργεντινής και να κερδίζουν σοβαρό προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου.

CpcvA63WcAgarcV

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

[table “33” not found /]

2ος όμιλος

Ο δεύτερος όμιλος ήταν αυτός που άνοιξε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας. Η Γαλλία, με έναν εκπληκτικό Terry Bouhraoua, που έτρεχε σε όλο το γήπεδο, κάλυπτε τα λάθη των συμπαιχτών του και σκόραρε ασταμάτητα, κατάφερε να κερδίσει την Αυστραλία, ξεκινώντας θετικά την Ολυμπιακή της καμπάνια, με σκορ 31-14.

CpbIJMHWIAAT3gv

Στον δεύτερο αγώνα, η Νότια Αφρική έδειξε σε όλους ότι πήγε στο Ρίο για να κερδίσει και με ένα 24-0 απέναντι στην Ισπανία, που δεν άφηνε κανένα περιθώριο για ερωτήματα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη διοργάνωση.

CpbOZ9eWYAA0q8F

Η Αυστραλία έπρεπε να αντιμετωπίσει την αξιόμαχη Ισπανία, για να δείξει σε ακόμα έναν αγώνα τα σοβαρά κενά της, παίρνοντας όμως αυτή τη φορά τη νίκη με 26-12.

CpcMeNzWcAAr0Hf

Τέλος, στον αγώνα που θα έδειχνε ποιος είναι το αφεντικό στον όμιλο, η Νότια Αφρική, αντιμετωπίζοντας τη θριαμβεύτρια της πρεμιέρας, Γαλλία, κυριάρχησε απολύτως σε έναν αγώνα που έσβησε τους αντιπάλους της, κερδίζοντας με 26-0 και δίνοντας από την αρχή σοβαρές υποσχέσεις για ένα ενδεχόμενο ραντεβού με το Ολυμπιακό βάθρο και ίσως ακόμα και το ψηλότερο σκαλί του.

CpcTXy4XYAAOEJu

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

[table “34” not found /]

3ος όμιλος

Επικεφαλής του τρίτου ομίλου τέθηκε η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, που στην πρεμιέρα της, με εξέχοντα τον Norton που πέτυχε το πρώτο του try στο 2ο λεπτό, κατάφερε να κερδίσει με άνεση την Κένυα, με σκορ 31-7.

CpbVt6TWEAEwNxF

Ωστόσο, το μεγάλο αποτέλεσμα ήρθε στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου, με την Ιαπωνία να κερδίζει με 12-14 τη Νέα Ζηλανδία, που δυστυχώς θα στερηθεί και τον υπηρεσιών του Sonny Bill Williams, ο οποίος αποχώρησε με σοβαρό τραυματισμό, από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

CpbcpgeWcAE9Rfs

Στη δεύτερη αναμέτρησή της, η Ιαπωνία, λίγο έλειψε να χαρίσει ακόμα μια μεγάλη έκπληξη, καθώς το παιχνίδι με αντίπαλο τη Μεγάλη Βρετανία έληξε 21-19, με τους Βρετανούς να αρκούνται πλέον και σε ήττα με διαφορά μικρότερη των 5 πόντων, από τη Νέα Ζηλανδία, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρωτιά.

CpcbJRWXgAAIYY6

Στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου για την πρώτη ημέρα, η Νέα Ζηλανδία, κέρδισε πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ, με 28-5 την Κένυα.

CpciUiHWgAEvPkq

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

[table “35” not found /]

Τα αποτελέσματα της 9ης Αυγούστου – 1η ημέρα

[table “27” not found /]

Το πρόγραμμα της 10ης Αυγούστου – 2η ημέρα

[table “28” not found /]

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *