Press "Enter" to skip to content

Νικηφόρα ξεκίνησαν οι All Blacks, με επική επικράτηση τα Wallabies

Η πρώτη αγωνιστική του Rugby Championship για το 2015 επιφύλασσε ένα αποτέλεσμα αρκετά αναμενόμενο στην πρεμιέρα της, αλλά και ένα παιχνίδι που θα περάσει στην Ιστορία, ως μία από τις πιο συναρπαστικές μάχες δύο πολύ μεγάλων ομάδων, των Αυστραλιανών Wallabies και των Springboks της Νότιας Αφρικής. Τα αποτελέσματα αυτά, παρά το γεγονός ότι η φετινή διοργάνωση είναι μικρότερη από προηγούμενες, δίνουν ένα προβάδισμα, αλλά όχι μεγάλο, στις δύο ομάδες που κέρδισαν, με όλα τα ενδεχόμενα για την κατάκτηση του τίτλου να παραμένουν ανοιχτά.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 39-18

Στο πρώτο παιχνίδι της φετινής διοργάνωσης οι All Blacks υποδέχτηκαν την Αργεντινή στο Christchurch σε έναν αγώνα με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, καθώς ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας, Richie McCaw, όπως και ο αρχι-σκόρερ των All Blacks και παγκόσμιος ρέκορντμαν, Dan Carter, πάτησαν για τελευταία φορά ως διεθνείς το χορτάρι ενός γηπέδου που αποτελούσε άντρο για το σύνολο σχεδόν της καριέρας τους.

Το σύνολο της Νέας Ζηλανδίας κατάφερε να πάρει ένα ελαφρύ προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, με try του Richie McCaw, όμως το ματς τελείωσε στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όταν η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 20 πόντους.

Η Αργεντινή παρουσίασε πολύ καλά στοιχεία στη λειτουργία του pack των forwards και ιδιαίτερα όσο αφορά την επιθετική λειτουργία. Όμως από το ίδιο ακριβώς παιχνίδι, δηλαδή τη δύναμη των All Blacks, δέχτηκε σχεδόν το σύνολο των πόντων, σε μια αναμέτρηση που δεν είδαμε κάτι φοβερό από πλευράς three quarters.

Το τελικό σκορ 39-18 φανερώνει την ευκολία με την οποία οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη αλλά και την αξιοπρεπή εμφάνιση των Pumas που κατάφεραν να πετύχουν 2 tries με τον αρχηγό τους Augustín Creevy.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ 24-20

Μετά από αρκετούς μήνες απουσίας των διεθνών διοργανώσεων το παιχνίδι ανάμεσα στα Wallabies και τα Springboks ήταν ότι καλύτερο για τους φίλους του ράγκμπι σε όλο τον πλανήτη, μια αναμέτρηση δυο εκ των καλυτέρων εθνικών ομάδων του κόσμου που δικαιολόγησαν το όνομά τους.

Το παιχνίδι ήταν σίγουρα χωρισμένο στα δύο, με την κάθε ομάδα να κυριαρχεί σε κάθε ημίχρονο. Τα Springboks μπήκαν πιο δυνατά, έχοντας όμως δυσκολία να διασπάσουν την πολύ καλή αυστραλιανή άμυνα και έτσι να περιορίζονται αρχικά σε σκοράρισμα από 2 penalties που εύστοχα εκτέλεσε ο Handrè Pollard. Ο πρώτος όμορφος συνδιασμός, ωστόσο, ήρθε από τους Αυστραλούς, που στο 32ο λεπτό έδωσε τη δυνατότητα στον Adam Ashley-Cooper να σκοράρει ένα πολύ όμορφο try.

Αυτή η ενέργεια έδωσε τους πρώτους πόντους στους γηπεδούχους, που όμως στη συνέχεια είδαν τους αντιπάλους τους να κυριαρχούν. Πετυχαίνοντας ένα try στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Eben Etzebeth να εκμεταλλεύεται στιγμιαία αδυναμία της αντίπαλης άμυνας καθώς και ένα δεύτερο από εκπληκτική ενέργεια του center Jesse Kriel, στην πρώτη του συμμετοχή με το εθνόσημο, έφτασαν το σκορ στο 7-20.

Τότε ξεκίνησε η προσπάθεια των Wallabies να αντεπιτεθούν, κάτι που φαινόταν αδύνατο, με την άμυνα της Νότιας Αφρικής να μην αφήνει τους απαραίτητους χώρους. Ωστόσο, από το 69ο λεπτό και μετά, αφού δηλαδή πραγματοποιήθηκαν οι αλλαγές των φιλοξενούμενων, το παιχνίδι άρχισε να αλλάζει τροπή, με τον τεχνικό των Springboks, Heyneke Meyer, να φορτώνεται την ευθύνη για αυτό το γεγονός.

Αρχικά ο Quade Cooper με ένα penalty έφερε τη διαφορά στους 10 πόντους, ενώ στη συνέχεια, στο 74ο λεπτό, ένα try του Hooper και ένα conversion του Hooper έκαναν το σκορ 17-20. Στο 78ο λεπτό η αγωνία κορυφώθηκε καθώς ο Matt Giteau αποφάσισε να εκτελέσει penalty από απόσταση 40 περίπου μέτρων που θα έφερνε το παιχνίδι στην ισοπαλία. Ο center της Toulon αστόχησε όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τα Wallabies κέρδισαν ακόμα ένα penalty πριν ακουστεί η σειρήνα.

Οι Αυστραλοί, παίζοντας φοβερό ράγκμπι για περίπου 3 λεπτά μετά την ολοκλήρωση του 80λεπτου κατάφεραν τελικά να πετύχουν ένα υπερπολύτιμο try με τον Tevita Kuridrani, που μετά από τη συμβουλή του βίντεο (TMO) κατοχυρώθηκε και σε συνδιασμό με το conversion του Giteau διαμόρφωσε το τελικό σκορ 24-20!

Η βαθμολογία του Rugby Championship:

TRC2015_1_table

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 25 Ιουλίου, ώρα 6:05 μμ: Νότια Αφρική – Νέα Ζηλανδία

Κυριακή 26 Ιουλίου, ώρα 1:05 πμ: Αργεντινή – Αυστραλία

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *