Press "Enter" to skip to content

Αργεντινή – Γεωργία 54-9 : Try for me Argentina!

Το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι του 3ου ομίλου, ανάμεσα στη Γεωργία και την Αργεντινή, που αμφότερες είχαν κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στην πρεμιέρα τους, ήταν ντέρμπι μόνο για ένα ημίχρονο και όσο τα Pumas δε χρησιμοποιούσαν τα μεγάλα όπλα τους, δηλαδή την ικανότητα της γρήγορης επίθεσης, με το εκπληκτικό σύνολο backs που διαθέτουν. Οι Γεωργιανοί πίστεψαν για κάτι παραπάνω από 40 λεπτά στην επανάληψη μιας έκπληξης, που όμως έγινε άπιαστο όνειρο από τη στιγμή που τα λάθη μειώθηκαν για τους αντιπάλους τους και η πάλη των forwards δεν ήταν πια ικανή να τους σώσει.

Η αλήθεια είναι ότι, αν και τα Pumas, κατάφεραν να προηγηθούν χάρη στο πρώτο drop-goal της φετινής διοργάνωσης, που πέτυχε ο Nicolas Sanchez και το try του Lavanini, η εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε ότι η μαχητική Γεωργία είναι έτοιμη να διεκδικήσει τα πάντα. Η διόρθωση του σκορ, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στην εικόνα του παιχνιδιού, ήρθε στο 17ο και 20ο λεπτό, όταν ο Kvirikashvili εκτέλεσε εύστοχα 2 penalties.

Οι Αργεντίνοι είχαν μεγάλο πρόβλημα να διασπάσουν με τους forwards την άμυνα των αντιπάλων τους, ενώ όταν είχαν την ευκαιρία να ξεχυθούν σε γρήγορες επιθέσεις, δεν είχαν στηρίγματα, δε γίνονταν καλές πάσες, έκαναν λάθη στο handling, με αποτέλεσμα να φαίνεται μια τεράστια αδυναμία να αντιμετωπίσουν συνολικά το γρίφο του δεύτερου αγώνα τους. Αυτό που τους βοήθησε να αποφύγουν τα χειρότερα ήταν η απειθαρχία των Γεωργιανών, που υποπέφτοντας σε πολλά φάουλ, έδωσαν ένα χαλαρό, αλλά εύκολο προβάδισμα στους αντιπάλους τους, με το ημίχρονο να λήγει 14-9.

Αν υπάρχει μια φάση που άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης, αυτή ήταν σίγουρα η αποβολή του Mamuka Gorgodze, στο 45ο λεπτό. Η Γεωργία, που έχει μια πολύ συνεκτική άμυνα, έδειξε και στο παιχνίδι με τα Τόνγκα ότι δε μπορεί να δουλέψει τόσο καλά την αλληλοκάλυψη όταν βρίσκεται με παίχτη λιγότερο. Την ίδια στιγμή, η απουσία του φυσικού της ηγέτη από το γήπεδο ήταν κάτι παραπάνω από βαρύ πλήγμα.

Μέσα στο δεκάλεπτο απουσίας του Gorgodze οι Αργεντίνοι είχαν την ευκαιρία να πετύχουν 3 tries, με τους Cubelli, Imhoff και Cordero, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι είχαν πλέον τη μεγάλη διαφορά πόντων που έδιωξε το άγχος, μείωσε τα λάθη και τους επέτρεψε να ξεδιπλώσουν το θαυμάσιο παιχνίδι τους.

Από το 50ο λεπτό και μετά στο γήπεδο υπήρχε μία ομάδα που δημιουργούσε θέαμα και μια άλλη που προσπαθούσε να σώσει την τιμή της. Με το επιθετικό μπόνους να έχει κερδηθεί από το 53ο λεπτό, τα Pumas έκαναν επίσης ένα τρομερό δεκάλεπτο στο τέλος της αναμέτρησης, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Landajo και οι δύο wingers, Cordero και Imhoff πέτυχαν tries, φτάνοντας συνολικά τα 7 για την ομάδα τους, που πλέον έχει σκοράρει τα περισσότερα στον όμιλο των All Blacks!

Η Αργεντινή ήταν ασύλληπτη στο δεύτερο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου σημείωσε ένα σκορ 40-0(!), προκειμένου να τελειώσει τον αγώνα με σκορ 54-9. Πλέον, τα Pumas θέλουν να σφραγίσουν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά, στον αγώνα απέναντι στα Τόνγκα, για να βρουν στην τελική φάση τον πρώτο του 4ου ομίλου, που θα είναι λογικά η Ιρλανδία ή η Γαλλία, βάσει των ως τώρα αποτελεσμάτων.

Πρόγραμμα 3ου ομίλου

Ημερομηνία Αναμέτρηση Σκορ
19 Σεπτεμβρίου Τόνγκα – Γεωργία 10-17
20 Σεπτεμβρίου Νέα Ζηλανδία – Αργεντινή 26-16
24 Σεπτεμβρίου Νέα Ζηλανδία – Ναμίμπια 58-14
25 Σεπτεμβρίου Αργεντινή – Γεωργία 54-9
29 Σεπτεμβρίου Τόνγκα – Ναμίμπια
2 Οκτωβρίου Νέα Ζηλανδία – Γεωργία
4 Οκτωβρίου Αργεντινή – Τόνγκα
7 Οκτωβρίου Ναμίμπια – Γεωργία
9 Οκτωβρίου Νέα Ζηλανδία – Τόνγκα
11 Οκτωβρίου Αργεντινή – Ναμίμπια

Βαθμολογία 3ου ομίλου

Ομάδα Βαθμοί ΑΓ Ν Ι Η
1 Νέα Ζηλανδία 9 2 2 0 0
4 Αργεντινή 5 2 1 0 1
3 Γεωργία 4 2 1 0 1
4 Τόνγκα 1 1 0 0 1
5 Ναμίμπια 0 1 0 0 1

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *