Press "Enter" to skip to content

Σκωτία – Ιαπωνία 45-10 : Οι highlanders δεν αστειεύονται!

Προερχόμενη από τη μεγαλειώδη και ιστορική νίκη της, επί της Νότιας Αφρικής, η Ιαπωνία, αντιμετώπιζε στο δεύτερο παιχνίδι της στη φετινή διοργάνωση τη φιλόδοξη Σκωτία, η οποία, με τη σειρά της, πραγματοποιούσε τη δική της πρεμιέρα. Μετά από ένα τρελό Σαββατοκύριακο, που βρήκε τους Ασιάτες στην 11η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, στα χαρτιά, φαβορί ήταν η Ιαπωνία. Όμως οι Σκωτσέζοι είχαν τον τρόπο, τις δυνάμεις και πάνω απ’ όλα είχαν διαβάσει τον αντίπαλό τους με τέτοιο τρόπο που δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην αποτυχία.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο μόλις για ένα ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι Ιάπωνες στηρίχτηκαν στο παιχνίδι δύναμης, σπρώχνοντας τους αντιπάλους τους προς το tryline. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς ταυτόχρονα υπέπεσαν και σε πάρα πολλά φάουλ, τα οποία χάρισαν σχετικά εύκολους πόντους στη Σκωτία, από το πόδι του Greg Laidlaw. Σε μία μόνο στιγμή, στο 15ο λεπτό, όταν ο Mafi πέτυχε το μοναδικό try των Ιαπώνων και ο Goromaru το conversion, η χώρα του ανατέλοντος ηλίου πέρασε μπροστά, όμως αυτή η υπεροχή κράτησε μόλις 3 λεπτά.

Με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 12-7, η Ιαπωνία είχε κάθε λόγο να ελπίζει σε μια ακόμα μεγάλη νίκη, όμως ένα σημαντικό γεγονός, όπως φάνηκε και στη συνέχεια, θα επηρέαζε πολύ την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο σκόρερ του try των cherry blossoms και Νο 8, Mafi, τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα μετά το 46ο λεπτό. Ο Mafi ήταν ουσιαστικά αυτός που είχε αναλάβει το έργο απώθησης των Σκωτσέζων προς την περιοχή τους. Τη στιγμή που αποχώρησε από το γήπεδο, στο 45ο λεπτό, το σκορ ήταν 12-7, με το penalty του Goromaru που ακολούθησε να το διαμορφώνει σε 12-10. Από τότε όμως ξεκίνησε η κατάρευση της Ιαπωνίας.

Δύο λεπτά αργότερα ο Hardie πέτυχε το πρώτο try για τη Σκωτία, το οποίο ακολούθησαν άλλα 4, από τους Bennett (56’ και 69’), Seymour (64’) και Russell (74’). Αυτό το επιθετικό ρεσιτάλ, επιβεβαίωσε την πολύ καλή κατάσταση των highlanders, που είχε φανεί και από την απόδοσή τους στην προετοιμασία, ενώ παράλληλα τους χάρισε και το επιθετικό μπόνους, καθώς και – έστω προσωρινά – την πρώτη θέση στον όμιλο.

Πλέον η Σκωτία, έχει το ψυχολογικό αβαντάζ, ετοιμαζόμενη να αντιμετωπίσει τη Νότια Αφρική και τη Σαμόα, σε δύο αναμετρήσεις που θα κρίνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεδομένου ότι τα Springboks μετρούν ήδη μια ήττα, δεν είναι καθόλου απίθανο οι Σκωτσέζοι να βρεθούν και στην κορυφή του ομίλου, αντιμετωπίζοντας στα ημιτελικά, τον δεύτερο από τον 1ο “όμιλο του θανάτου”.

Πρόγραμμα 2ου ομίλου

Ημερομηνία Αναμέτρηση Σκορ
19 Σεπτεμβρίου Νότια Αφρική – Ιαπωνία 32-34
20 Σεπτεμβρίου Σαμόα – ΗΠΑ 25-16
23 Σεπτεμβρίου Σκωτία – Ιαπωνία 45-10
26 Σεπτεμβρίου Νότια Αφρική – Σαμόα
27 Σεπτεμβρίου Σκωτία – ΗΠΑ
3 Οκτωβρίου Σαμόα – Ιαπωνία
3 Οκτωβρίου Νότια Αφρική – Σκωτία
7 Οκτωβρίου Νότια Αφρική – ΗΠΑ
10 Οκτωβρίου Σαμόα – Σκωτία
11 Οκτωβρίου ΗΠΑ – Ιαπωνία

Bαθμολογία 2ου ομίλου

 

Ομάδα Βαθμοί ΑΓ Ν Ι Η
1 Σκωτία 5 1 1 0 0
2 Σαμόα 4 1 1 0 0
3 Ιαπωνία 4 2 1 0 1
4 Νότια Αφρική 2 1 0 0 1
5 ΗΠΑ 0 1 0 0 1

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *