Press "Enter" to skip to content

Μάθετε τους κανόνες του ράγκμπι σε 10 λεπτά!

Πόσες φορές έχει πει κάποιος ότι θέλει να δει ράγκμπι αλλά πρέπει πρώτα κάποιος να του εξηγήσει τους κανόνες; Πόσες φορές έχει μπερδέψει κάποιος στην Ελλάδα το ράγκμπι με το ράγκμπι λιγκ και πολύ περισσότερο με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο; Πόσες φορές στη θέα ενός αγώνα αυτός που δε γνωρίζει τι γίνεται είναι δύσκολο να καταλάβει ότι δεν είναι “30 νοματαίοι που πλακώνονται πάνω από μια περίεργη μπάλα”.

Πόσες φορές όμως, όσοι γνωρίζουν, προσπάθησαν να εξηγήσουν τους κανόνες, βρισκόμενοι τις περισσότερες φορές μπροστά στο δίλημμα από ‘που ν’αρχίσουν και πού να καταλήξουν;

Τελικά, λύση σε όλα τα παραπάνω προβλήματα έφερε ένα βίντεο που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα και με πολύ απλά σχήματα και επεξηγήσεις παρουσιάζει τους βασικούς κανόνες του ράγκμπι. Αυτό δηλαδή που θα μπορούσε να έχει κάνει εδώ και χρόνια η Παγκόσμια Ομοσπονδία για να προσελκύσει κόσμο, από το να γράφει 20σέλιδα περιοδικά που διαβάζοντάς τα είναι δύσκολο να καταλάβεις τι γίνεται στην πραγματικότητα μέσα στο παιχνίδι.

Ξεχάστε λοιπόν όλα όσα ξέρατε και δείτε πώς μπορεί κανείς να μάθει το ruck, το maul και το line-out, τους forwards και τους three-quarters, το try, το penalty και το drop-goal μέσα σε 10 μόνο λεπτά. Απολαύστε και διαδώστε το βίντεο!!!

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *