Press "Enter" to skip to content

Η Gloucester κατέκτησε το δεύτερο ευρωπαϊκό της τίτλο, κυριαρχώντας απέναντι στην Edinburgh

Στο Twickenham Stoop του Λονδίνου, το βράδυ της Παρασκευής, από το ξεκίνημα της αναμέτρησης για τον Τελικό του Challenge Cup, φαινόταν ότι οι δύο ομάδες που βρέθηκαν στο τεραίν θα έπαιζαν διαφορετικούς ρόλους, διεκδικώντας όμως τον ίδιο τίτλο. Η μεν Gloucester ήταν η ομάδα που από το πρώτο λεπτό κυριαρχούσε σε κάθε φάση, κέρδιζε μονομαχίες και δημιουργούσε το παιχνίδι, ενώ η Edinburgh φαινόταν ότι θα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί κυρίως τα λάθη τις αντιπάλου της προκειμένου να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να φέρει τον πρώτο διασυλλογικό ευρωπαϊκό τίτλο στη Σκωτία.

Η διαφορά ποιότητας όμως των δύο διεκδικητών ήταν πολύ μεγάλη για να δημιουργήσει αμφιβολίες για το ποιος θα σήκωνε τελικά το νέο τρόπαιο της δεύτερης διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η μόνη στιγμή που το αποτέλεσμα έμοιασε λίγο πιο ρευστό ήταν όταν η Edinburgh βρέθηκε με 2 παίχτες περισσότερους στον αγωνιστικό χώρο, λόγω της κίτρινης κάρτας που είχε δεχτεί ο Ross Moriarty αλλά και της κόκκινης που αντίκρυσε ο Bill Meakes για ένα ανόητο κι επικίνδυνο μαρκάρισμα.

Η αγγλική ομάδα, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε το try σ’εκείνο το διάστημα, κατάφερε να διατηρήσει σε όλη τη συνέχεια μια διαφορά ασφαλείας και τελικά να στεφθεί κυπελλούχος με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται 13-19.Challenge_Cup_final_2015_table

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *