Press "Enter" to skip to content

Μεγάλες νίκες στην πρεμιέρα του Currie Cup

Τρεις ομάδες έδειξαν στην πρεμιέρα του Currie Cup τις διαθέσεις τους για τη φετινή διοργάνωση, πετυχαίνοντας νίκες με μεγάλη διαφορά, θέτοντας εαυτόν ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου. Μάλιστα, εντύπωση αποτελεί το γεγονός ότι και οι τρεις αυτές νίκες, συνέβησαν εκτός έδρας, δείχνοντας τη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων που θα διεκδικήσουν το φετινό τίτλο, με τις υπόλοιπες που συμμετέχουν σ’αυτόν.

Συγκεκριμένα, Western Province, Golden Lions και Blue Bulls, αποτελούν τις ομάδες που μοιράζονται την πρώτη θέση, καθώς κέρδισαν με μεγάλες διαφορές στις εκτός έδρας δοκιμασίες τους, αποσπώντας φυσικά και το επιθετικό μπόνους.

Την αρχή έκανε η Western Province, η οποία κέρδισε με σκορ 19-43 τους Griquas, πετυχαίνοντας 6 tries στην αναμέτρηση. Τους 17 πόντους της ομάδας του Cape Town πέτυχε ο Demetri Catrakilis, ευστοχώντας στα 5 penalties που εκτέλεσε και σε 1 από τα 3 conversions.

Ωστόσο, στα παιχνίδια που διεξήχθησαν το Σάββατο οι Golden Lions έκαναν πάρτυ απέναντι στους Eastern Province Kings, στο Port Elizabeth, φεύγοντας με το σκορ να είναι 14-51, μετά από έναν αγώνα όπου πέτυχαν κι αυτοί 6 tries, ενώ την επιτυχία τους μιμήθηκαν και οι Blue Bulls, νικώντας με σκορ 19-57 τα Free State Cheetahs, πετυχαίνοντας επίσης 6 tries στο Bloemfontein.

Έτσι, αυτή τη στιγμή, οι ομάδες από τις 3 πρωτεύουσες της Νότιας Αφρικής, Cape Town (Western Province), Pretoria (Blue Bulls) και Johannesburg (Golden Lions) οδηγούν την κούρσα μιας διοργάνωσης που αναμένεται να εξελιχθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στο άλλο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, οι Pumas κατάφεραν να κερδίσουν στο Nelspruit τους Natal Sharks με σκορ 33-24, μην καταφέρνοντας όμως να πάρουν το επιθετικό μπόνους και μένοντας, ως εκ τούτου, στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Τα αποτελέσματα:

Griquas – Western Province 19-43
Pumas – Natal Sharks 33-24
Eastern Province Kings – Golden Lions 14-51
Free State Cheetahs – Blue Bulls 19-57

Βαθμολογία 2014-2015

Ομάδα Βαθμοί
1 Blue Bulls 5
2 Golden Lions 5
3 Western Province 5
4 Pumas 4
5 Natal Sharks 0
6 Griquas 0
7 Eastern Province Kings 0
8 Free State Cheetahs 0

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Blue Bulls – Griquas
Golden Lions – Pumas
Western Province – Free State Cheetahs
Natal Sharks – Eastern Province Kings

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *