Press "Enter" to skip to content

Αυστραλία – Ουρουγουάη 65-3 : Επιθετικό ρεσιτάλ από τα Wallabies

Όπως ήταν αναμενόμενο, το παιχνίδι της Αυστραλίας με την Ουρουγουάη δεν ήταν ένα ντέρμπι, δεν υπήρχε ούτε στιγμή που να αμφισβητήθηκε ποια ομάδα θα κερδίσει την αναμέτρηση, καθώς επίσης, πολύ γρήγορα τα Wallabies αξασφάλισαν και το επιθετικό μπόνους, υπερπολύτιμο στον όμιλο που βρίσκονται. Οι Αυστραλοί έκαναν μια επίδειξη τεχνικής, συνδιασμών και ταλέντου, δουλεύοντας ίσως και κάποια στοιχεία του παιχνιδιού τους, σαν σε προπόνηση.

Από την άλλη, η Ουρουγουάη, παρά την εμφανή κατωτερότητά της, που σε καμία περίπτωση δεν της επέτρεπε να συναγωνιστεί τη 2η ομάδα της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε τη συμπάθεια του κοινού αλλά και των θεατών σε όλο τον κόσμο, χάρη σε δύο στοιχεία. Το πρώτο ήταν η θέληση να παίξει το παιχνίδι και οι παίχτες της να κερδίσουν σημαντικές εμπειρίες μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, κάτι που επετεύχθη. Το δεύτερο, που δεν επετεύχθη, αλλά χωρίς αυτό η Ουρουγουάη δε θα συγκινούσε κανέναν, ήταν το γεγονός ότι οι ερασιτέχνες λατινοαμερικάνοι, είχαν έναν καθορισμένο στόχο από την αρχή της αναμέτρησης, να πετύχουν ένα try, τον οποίο διεκδικούσαν να πετύχουν μέχρι και την εκπνοή, αγγίζοντας μάλιστα αυτή την επίτευξη 2 λεπτά πριν τη λήξη.

Οι Αυστραλοί, μετά και το αποτέλεσμα του μεγάλου ντέρμπι του Σαββάτου, μεταξύ της Ουαλίας και της Αγγλίας, ήξεραν ότι είχαν ανάγκη σε κάθε περίπτωση το επιθετικό μπόνους, καθώς να εντάξουν και νέα στοιχεία στο παιχνίδι τους, που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας τους δύο επόμενους αγώνες, που έχουν χαρακτήρα νοκ-άουτ. Κοινώς, η Αυστραλία, αν δεν κερδίσει και την Ουαλία και την Αγγλία, έχοντας χάσει το επιθετικό μπόνους απέναντι στα Φίτζι, δε μπορεί να είναι σίγουρη ότι δε θα γυρίσει πρόωρα στους αντίποδες.

Το παιχνίδι με την Ουρουγουάη, λοιπόν, ήταν μια καλή προθέρμανση και οι Αυστραλοί εντυπωσίασαν με την πληθώρα τρόπων που διαθέτουν προκειμένου να σκοράρουν. Έχουν την ταχύτητα και το ταλέντο να δημιουργήσουν ρήγματα σε οποιαδήποτε άμυνα και φυσικά η αδύναμη αμυντική γραμμή της Ουρουγουάης θα υπέφερε. Από το 6ο ως το 80ο λεπτό, οι Αυστραλοί σκόραραν ασταμάτητα, πετυχαίνοντας 10 tries και προσφέροντας τουλάχιστον θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο Villa Park του Μπέρμιγχαμ και όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι από την τηλεόραση.

Αρνητικό στοιχείο, η αποδοση του Quade Cooper στα kicks, καθώς ο flyhalf των Wallabies πέτυχε μόλις 5 στα 11, με αρκετά conversion ωστόσο να βρίσκονται αρκετά κοντά στις πλάγιες γραμμές του γηπέδου.

Τους μοναδικούς πόντους για την Ουρουγουάη, που τις επέτρεψαν να μη φύγει με το ντροπιαστικό 0 στο ενεργητικό της, πέτυχε ο Felipe Berchesi, με penalty, στο 24ο λεπτό. Από ‘κει και πέρα, οι Teros δεν ξαναξιοποίησαν κερδισμένο φάουλ με τον ίδιο τρόπο, διεκδικώντας συνεχώς ένα try που θα γραφόταν στην ιστορία τους.

Πρόγραμμα 1ου ομίλου

Ημερομηνία Αναμέτρηση Σκορ
18 Σεπτεμβρίου Αγγλία – Φίτζι 35-11
20 Σεπτεμβρίου Ουαλία – Ουρουγουάη 54-9
23 Σεπτεμβρίου Αυστραλία – Φίτζι 28-13
26 Σεπτεμβρίου Αγγλία – Ουαλία 25-28
27 Σεπτεμβρίου Αυστραλία – Ουρουγουάη 65-3
1 Οκτωβρίου Ουαλία – Φίτζι
3 Οκτωβρίου Αγγλία – Αυστραλία
6 Οκτωβρίου Φίτζι – Ουρουγουάη
10 Οκτωβρίου Αυστραλία – Ουαλία
10 Οκτωβρίου Αγγλία – Ουρουγουάη

Βαθμολογία 1ου ομίλου

Ομάδα Βαθμοί ΑΓ Ν Ι Η
1 Αυστραλία 9 2 2 0 0
2 Ουαλία 9 2 2 0 0
3 Αγγλία 6 2 1 0 1
4 Φίτζι 0 2 0 0 2
5 Ουρουγουάη 0 2 0 0 2

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *