Press "Enter" to skip to content

Γαλλία – Ιρλανδία 9-24 : Κυρίαρχοι Ιρλανδοί

Η Ιρλανδία, πραγματοποιώντας μια αρχοντική εμφάνιση απέναντι στη Γαλλία, αποδεικνύοντας ότι αξίζει τον τίτλο της ως καλύτερη ομάδα του βορείου ημισφαιρίου, κέρδισε την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Αργεντινή στα ημιτελικά. Από την άλλη, η Γαλλία, που εμφάνισε τα ίδια ακριβώς προβλήματα που είχε και απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους, δε μπόρεσε να απειλήσει και πλέον θα ψάξει το θαύμα στο θεσμό, αντιμετωπίζοντας τη Νέα Ζηλανδία, σε μία βδομάδα στο ίδιο γήπεδο, το Millennium του Κάρντιφ.

Ο τελευταίος αγώνας του 4ου ομίλου είχε από πολύ καιρό, ίσως από τότε που έγινε η κλήρωσε, ένα πολύ συγκεκριμένο διακύβευμα, ποιος θα τερματίσει στην κεφαλή και ποιος θα προκριθεί ως δεύτερος, αναγκαζόμενος να αντιμετωπίσει τους All Blacks στα ημιτελικά. Αυτό οι δύο ομάδες το γνώριζαν σχεδόν δύο χρόνια, δεδομένο που κάνει τη σημασία της σημερινής αναμέτρησης εξέχουσα, καθώς αμφότερα τα σύνολα που εμφανίστηκαν στο χορτάρι του Millennium έδιναν έναν αγώνα πραγματικά νοκ-άουτ, προϊδεάζοντας για τις δυνατότητές τους να πετύχουν φέτος μια διάκριση.

Η Γαλλία, με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, έχασε δύο ευκαιρίες, στο 6ο και 11ο λεπτό, με τον Michalak και τον Spedding αντίστοιχα, να πάρει κεφάλι στο σκορ. Δύο χαμένα penalties, που προστέθηκαν στα πολλά χαμένα penalties της γαλλικής ομάδας, έδωσαν την ευκαιρία στον Jonathan Sexton και τους Ιρλανδούς να ανοίξουν το σκορ στο 13ο λεπτό. Στη συνέχεια η μονομαχία των Sexton και Spedding συνεχίστηκε, με τους δύο kickers να διαμορφώνουν το σκορ 6-6 μέχρι το 26ο λεπτό, όταν ο Ιρλανδός flyhalf αποχώρησε λόγω τραυματισμού από το γήπεδο. Ωστόσο, τη θέση του Sexton πήρε ο εκπληκτικός και πολύ σταθερός στις εκτελέσεις Ian Madigan, ο οποίος πρόσθεσε τους πρώτους του 3 πόντους στο σκορ της ομάδας του, στο 29ο λεπτό, προκειμένου να δώσει ξανά προβάδισμα στους Ιρλανδού.

Η Γαλλία σε πολλές προσπάθειες προσπάθησε να παίξει ένα γρήγορο παιχνίδι, που έδειχνε ότι αφ’ ενός έχει παίχτες για να το παίξει, αφ’ ετέρου της άνοιγε πολλούς χώρους απέναντι στην ιρλανδική άμυνα. Λεπτομέρεια, η ομάδα του Philippe Saint-André δε δούλεψε αυτόν τον τύπο παιχνιδιού και αυτό που έχει γραφτεί σε όλα τα άρθρα του “The Rugby Union” για τη Γαλλία ήταν αυτό που της κόστισε σήμερα. Σε όποια περίπτωση η Γαλλία πήγαινε να εκμεταλλευτεί εμφανέστατα κενά των Ιρλανδών, τα τρομερά λάθη στο handling και τη διαχείριση της ταχύτητας σταματούσαν κάθε φάση χωρίς καν να κουραστεί η αντίπαλη άμυνα.

Εκτός αυτού, στο 43ο λεπτό, ο καλύτερος αμυντικός της Γαλλίας, με αμέτρητα τάκλιν στο σημερινό παιχνίδι, Eddy Ben Arous, έγινε ο πρώτος παίχτης των Bleus που έγινε αλλαγή. Στο 50ο λεπτό, οι Ιρλανδοί, εκμεταλλευόμενοι την κούραση των Γάλλων, που οι forwards τους δε σταματούσαν να “σπάνε τα μούτρα τους” πάνω στα κορμιά με τις πράσινες φανέλες, κατάφεραν να βρουν τους διαδρόμους και να πετύχουν το πρώτο try με τον Rob Kearney στη δεξιά πτέρυγα.

Οι Γάλλοι προσπάθησαν να απαντήσουν και η αλήθεια είναι ότι σε κάποιο σημείο έδειχναν ότι πραγματικά έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν τα δεδομένα, όμως η προσωρινή υπεροχή τους (με τα πολλά επίσης λάθη) το μόνο που απέφερε ήταν μια επίσης προσωρινή ελπίδα, όταν στο 64ο λεπτό ο Morgan Parra εκτέλεσε εύστοχα penalty από τα 40 μέτρα.

Τις όποιες ελπίδες των Γάλλων και τη σφραγίδα στον αγώνα, όμως, έβαλε ο Conor Murray, που πέτυχε ένα try το οποίο φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου. Το conversion και ένα ακόμα penalty από τον Madigan διαμόρφωσαν το τελικό σκορ και η Ιρλανδία απέδειξε ότι μπορεί πολύ εύκολα να τα βγάλει πέρα με τους αντιπάλους της από το βόρειο ημισφαίριο. Το ίδιο θέλει να κάνει τώρα και απέναντι στην Αργεντινή, στα ημιτελικά.

Από την άλλη, τεράστιο ενδιαφέρον, αν και με ξεκάθαρο φαβορί, παρουσιάζει ο αγώνας μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Γαλλίας, καθώς οι δύο ομάδες θα δώσουν τη ρεβάνς του Τελικού του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όλα αυτά, στο Millennium, ένα στάδιο που είχαν ξανασυναντηθεί και πάλι για τα προημιτελικά, το 2007, με νικήτρια τη Γαλλία.

Πρόγραμμα 4ου ομίλου

Ημερομηνία Αναμέτρηση Σκορ
19 Σεπτεμβρίου Ιρλανδία – Καναδάς 50-7
19 Σεπτεμβρίου Γαλλία – Ιταλία 32-10
23 Σεπτεμβρίου Γαλλία – Ρουμανία 38-11
26 Σεπτεμβρίου Ιταλία – Καναδάς 23-18
27 Σεπτεμβρίου Ιρλανδία – Ρουμανία 44–10
1 Οκτωβρίου Γαλλία – Καναδάς 41–18
4 Οκτωβρίου Ιρλανδία – Ιταλία 16–9
6 Οκτωβρίου Καναδάς – Ρουμανία 15–17
11 Οκτωβρίου Ιταλία – Ρουμανία 32–22
11 Οκτωβρίου Γαλλία – Ιρλανδία 9–24

Βαθμολογία 4ου ομίλου

Ομάδα Βαθμοί ΑΓ Ν Ι Η
1 Ιρλανδία 18 4 4 0 0
2 Γαλλία 14 4 3 0 1
3 Ιταλία 10 4 2 0 2
4 Ρουμανία 4 4 1 0 3
5 Καναδάς 2 4 0 0 4

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *