Press "Enter" to skip to content

Σαμόα – Ιαπωνία 5-26 : Οι Ιάπωνες συνέχισαν τις εκπλήξεις

Με μια εμφάνιση ισχυρής ομάδας, χωρίς να κινδυνέψει σε οποιοδήποτε σημείο της αναμέτρησης, η Ιαπωνία συνέχισε να ακπλήσσει θετικά σ’αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, πετυχαίνοντας ακόμα μια μεγάλη νίκη, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Σαμόα. Οι Ιάπωνες ήξεραν πολύ καλά ότι για να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες για πρόκριση, έπρεπε να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχουν βρει πολλές φορές απέναντί τους, καθώς η Σαμόα επίσης συμμετέχει στο Pacific Nations Cup, αλλά χωρίς επιτυχία.

Ο συνήθης ύποπτος, Ayumu Goromaru, ήταν αυτός που ανέλαβε στον αγώνα να μετατρέπει σε σκοράρισμα την υπεροχή της ομάδας του, κάνοντας την αρχή από το 8ο λεπτό, όταν και ευστόχησε στο πρώτο penalty. Όμως η συνέχεια ήταν τρομερή για τους Ιάπωνες, που κέρδισαν κατά κράτος στο παιχνίδι της δύναμης τη Σαμόα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το πρώτο try που πέτυχαν, penalty try, μετά από μια εκπληκτική ισχύ που επέδειξαν σε scrum, 5 μέτρα μακριά από την tryline των αντιπάλων τους.

Ένα ακόμα penalty του Goromaru, καθώς και το try που πέτυχε στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Akihito Yamada, στη δεξιά γωνία όπως επιτιθόταν η Ιαπωνία, έκαναν το σκορ του πρώτου μέρους 0-20 και η αναμέτρηση έμοιαζε φυσικά να έχει λήξει.

Στην επανάληψη η Σαμόα προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά η πολύ στέρεη άμυνα των Ιαπώνων δεν άφηνε περιθώρια. Αντιθέτως, ο Goromaru έγραψε ακόμα 6 πόντους για την ομάδα του στον πίνακα του σκορ, με συνέπεια όταν συμπληρωνόταν μία ώρα παιχνιδιού, τα cherry blossoms να προηγούνται με σκορ 0-26!

Η Σαμόα, το μοναδικό που πέτυχε ήταν ένα try με τον Paul Perez στην αριστερή γωνία, που απλά μείωσε το σκορ, χωρίς να μπορεί σε καμία περίπτωση να μικρύνει το βάρος της ήττας από την Ιαπωνία.

Πλέον, η Ιαπωνία έχει σχεδόν εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο και διοργανώνει το 2019, ενώ διατηρεί και ελπίδες για πρόκριση στον επόμενο γύρο, αν κερδίσει τις ΗΠΑ και η Σκωτία στραβοπατήσει με αντίπαλο τη Σαμόα.

Αυτό μένει να φανεί, καθώς η ομάδα της Σαμόα σίγουρα θέλει να πετύχει μια δεύτερη νίκη, ώστε η παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο να μην έχει αρνητικό πρόσημο.

Πρόγραμμα 2ου ομίλου

Ημερομηνία Αναμέτρηση Σκορ
19 Σεπτεμβρίου Νότια Αφρική – Ιαπωνία 32-34
20 Σεπτεμβρίου Σαμόα – ΗΠΑ 25-16
23 Σεπτεμβρίου Σκωτία – Ιαπωνία 45-10
26 Σεπτεμβρίου Νότια Αφρική – Σαμόα 46-6
27 Σεπτεμβρίου Σκωτία – ΗΠΑ 39-16
3 Οκτωβρίου Σαμόα – Ιαπωνία 5-26
3 Οκτωβρίου Νότια Αφρική – Σκωτία
7 Οκτωβρίου Νότια Αφρική – ΗΠΑ
10 Οκτωβρίου Σαμόα – Σκωτία
11 Οκτωβρίου ΗΠΑ – Ιαπωνία

Bαθμολογία 2ου ομίλου

 

Ομάδα Βαθμοί ΑΓ Ν Ι Η
1 Σκωτία 10 2 2 0 0
2 Ιαπωνία 8 3 2 0 1
3 Νότια Αφρική 7 2 1 0 1
4 Σαμόα 4 3 1 0 2
5 ΗΠΑ 0 2 0 0 2

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *