Press "Enter" to skip to content

Αγγλία – Ουαλία 25-28 : Dracarys!

Το παιχνίδι στο Twickenham, ανάμεσα στην Αγγλία και την Ουαλία, αποτελούσε την πρώτη μεγάλη σύγκρουση, που όλοι περίμεναν με τεράστια αγωνία στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε έναν όμιλο-κόλαση, η πρώτη αναμέτρηση που θα έκρινε τη πρόκριση στα ημιτελικά είχε οριστεί για το Σάββατο 26 Σεπτέμβρη, στο Twickenham και οι δύο παραδοσιακοί αντίπαλοι του Six Nations θα βρισκόντουσαν στο τεραίν του μυθικού γηπέδου για να βάλουν την υπογραφή τους στην Ιστορία του αθλήματος. Αυτή την υπογραφή, φαρδιά πλατιά, με στυλ, την έβαλε η ηρωϊκή ομάδα της Ουαλίας, η οποία ανατρέποντας κάθε προγνωστικό, έφτασε σε μια νίκη, ανατροπή και θρίλερ ταυτόχρονα, μέσα στο σπίτι των Άγγλων.

Σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα. Το κίνητρο της στιγμής, που πολλές φορές καθορίζεται από διάφορες λεπτομέρειες και συγκυρίες, είναι αυτό που μπορεί να κάνει μια ομάδα να μοιάζει γιγάντια. Μετά την ολοκλήρωση των 80 λεπτών στο Twickenham, η ομάδα που έμοιαζε να ακουμπάει τον ουρανό με το μέγεθός της, ήταν η Ουαλία!

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ελαφρά υπεροχή των Άγγλων, οι οποίοι κατάφερναν με την ταχύτητα των three-quarters τους, κυρίως με τον Burgess, που έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, αλλά και καλούς συνδιασμούς που έβγαζαν έναν παίχτη παραπάνω στην επίθεση, διαφορετικό κάθε δορά, να κερδίζουν εύκολα πολλά μέτρα στο γήπεδο. Αυτό από μόνο του δεν ήταν αρκετό, αλλά τα λάθη των Ουαλών στην προσπάθεια να τους σταματήσουν, έδωσαν αρκετά penalties στον Farrell, ο οποίος τα μετουσίωνε σε πόντους.

Το ελαφρύ προβάδισμα από τα penalties και το drop-goal του Farrell, ήρθε να κάνει μεγαλύτερο, στο 27ο λεπτό, το try που πέτυχε ο Jonny May, βρίσκοντας τον απαραίτητο χώρο για να περάσει, στο αριστερό φτερό της επίθεσης της Αγγλίας.

Από εκείνο το σημείο και μετά η διαφορά διαμορφωνόταν από τα penalties του Farrell και του Biggar, μένοντας στα επίπεδα των 7 με 10 πόντων ανά περίσταση. Οι Ουαλοί έμοιαζαν πολύ αδύναμοι να μπορούν να ανατρέψουν το σκορ μέχρι το 52ο λεπτό, όταν και σημειώθηκε το 22-12. Περισσότεροι θα ήταν αυτοί που μπορούσαν να πιστέψουν ότι η Αγγλία θα μπορέσει να διπλασιάσει τη διαφορά, παρά να πάρουν οι Ουαλοί ακόμα και το αμυντικό μπόνους.

Όμως από το σημείο εκείνο και μετά η Ουαλική ομάδα έμοιαζε να μεταμορφώθηκε. Η πειθαρχία, η αλληλοκάλυψη, η μαχητικότητα, ανέβηκαν σε άλλα επίπεδα, με αποτέλεσμα οι Ουαλοί να καταφέρνουν να κερδίζουν πολλά φάουλ, που ο αλάνθαστος Biggar μετουσίωνε σε πόντους. Στο 59ο λεπτό, η διαφορά των 10 πόντων είχε πέσει στους 4, όμως χρειάστηκε να περάσουν άλλα 10 λεπτά μέχρι να ξανακερδίσει η Αγγλία ένα penalty σε πολύ καλό σημείο – όπως σχεδόν πάντα στο παιχνίδι – και να φέρει τη διαφορά στους 7 πόντους, 9 λεπτά πριν τη λήξη.

Όλα έμοιαζαν σχεδόν αδύνατα για τους φιλοξενούμενους Ουαλούς, όμως μία φάση ήταν αυτή που έκρινε όλο το ρου της αναμέτρησης. Αν και στο 67ο λεπτό, η ήδη αποδεκατισμένη από τραυματισμούς, Ουαλία, έχασε και τους Amos και Liam Williams, πριν ο Farrell μεγαλώσει τη διαφορά, τα daffodils πίστευαν στην ομάδα που πήγε να υπερασπιστεί τα χρώματα ενός έθνους που ζει και αναπνέει για το ράγκμπι, πίστευαν στον εαυτό τους και έκαναν την αναγκαία “έκρηξη” στο κατάλληλο σημείο.

Σε μια φάση που η άμυνα των Άγγλων είχε αδειάσει από το δεύτερο παραπέτασμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύς χώρος για έναν γρήγορο three-quarter, ο Davies έμελε να χριστεί εθνικός ήρωας της Ουαλίας και παίρνοντας τη μπάλα από ένα cross kick κατέληξε να την προσγειώνει κάτω από τα δοκάρια του λονδρέζικου γηπέδου. Το conversion του Biggar έκανε την ισοφάριση στο 72’ και το Twickenham πήρε φωτιά.

Πριν ακόμα προλάβουν οι Ουαλοί να συνειδητοποιήσουν ότι μόλις είχαν ισοφαρίσει ένα παιχνίδι που λίγα λεπτά νωρίτερα έμοιαζε χαμένο, κέρδισαν ακόμα ένα penalty στα 50 μέτρα, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει και πάλι ο Biggar, με την ευστοχία του να παραμένει στο 100% και να βάζει με 3 πόντους μπροστά την ομάδα του.

Στο τελευταίο λεπτό, οι Άγγλοι κέρδισαν penalty στο δεξί φτερό της επίθεσής τους, στο ύψος της γραμμής των 22 μέτρων, αλλά η επιλογή τους να πάρουν το line-out δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, μιας και οι ψυχωμένοι Ουαλοί, με άρχοντα του pack τον νεοεισελθόντα και άρα φρέσκο Charteris, πέταξαν όλο το pack της Αγγλία εκτός αγωνιστικού χώρου. Στη συνέχεια οι Ουαλοί, δεν πλήρωσαν τα λάθη τους, που δεν τους επέτρεψαν να ξεμπλοκαριστούν από την άμυνά τους, καταφέρνοντας να κερδίσουν την κατοχή της μπάλας 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και έτσι να πάρουν την τεράστια νίκη.

Πλέον, τα πράγματα περιπλέκονται πολύ στον 1ο όμιλο, που έτσι κι αλλιώς ήταν ο πιο δύσκολος της διοργάνωσης. Η Ουαλία έχει πάρει προβάδισμα, όντας με το ένα πόδι στην τελική φάση, ενώ δύσκολα είναι τα πράγματα και για την Αυστραλία, η οποία για να είναι σίγουρη για την πρόκρισή της στα προημιτελικά, πρέπει να κερδίσει και τους δύο βασικούς της αντιπάλους, Αγγλία και Ουαλία. Μονόδρομος πλέον για την Αγγλία είναι να κερδίσει την Αυστραλία και την Ουρουγουάη, προκειμένου να κατακτήσει μία εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου και να μην αποχωρήσει πρόωρα από το τουρνουά που διοργανώνει.

Πρόγραμμα 1ου ομίλου

Ημερομηνία Αναμέτρηση Σκορ
18 Σεπτεμβρίου Αγγλία – Φίτζι 35-11
20 Σεπτεμβρίου Ουαλία – Ουρουγουάη 54-9
23 Σεπτεμβρίου Αυστραλία – Φίτζι 28-13
26 Σεπτεμβρίου Αγγλία – Ουαλία 25-28
27 Σεπτεμβρίου Αυστραλία – Ουρουγουάη
1 Οκτωβρίου Ουαλία – Φίτζι
3 Οκτωβρίου Αγγλία – Αυστραλία
6 Οκτωβρίου Φίτζι – Ουρουγουάη
10 Οκτωβρίου Αυστραλία – Ουαλία
10 Οκτωβρίου Αγγλία – Ουρουγουάη

Βαθμολογία 1ου ομίλου

Ομάδα Βαθμοί ΑΓ Ν Ι Η
1 Ουαλία 9 2 2 0 0
2 Αγγλία 6 2 1 0 1
3 Αυστραλία 4 1 1 0 0
4 Φίτζι 0 2 0 0 2
5 Ουρουγουάη 0 1 0 0 1

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *