Press "Enter" to skip to content

Νέα Ζηλανδία – Γεωργία 43-10 : Εύκολη βραδιά για τους All Blacks, αλλά η Γεωργία έκλεψε την παράσταση

Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες που βρέθηκαν αντιμέτωπες είχαν τεράστια διαφορά δυναμικής, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο St James Park του Newcastle. Οι All blacks, φαβορί του 3ου ομίλου και της διοργάνωσης, αντιμετώπιζαν τη Γεωργία, που από την πρώτη της εμφάνιση, απέναντι στα Τόνγκα, έδειξε ότι πρέπει ο κόσμος του ράγκμπι να την υπολογίζει περισσότερο.

Προφανώς, οι Γεωργιανοί, δε μπορούσαν να ελπίζουν σε μια νίκη απέναντι στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη, αλλά μπορούσαν να κάνουν την καλύτερη εμφάνιση στην ιστορία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μια εμφάνιση που θα έστελνε πολλαπλά μηνύματα. Αυτό και έγινε, με αποτέλεσμα, λίγες ώρες μετά, όσοι ασχολούνται με το ράγκμπι να λένε αυτό που είχαμε γράψει και στο site μετά τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής: “Η νίκη […] της Γεωργίας, που υπόκειται πολύ μεγαλύτερο αποκλεισμό από το ευρωπαϊκό λόμπι, δείχνουν ότι υπάρχουν σήμερα όλες οι προϋποθέσεις ώστε σε πολύ σύντομο διάστημα το ράγκμπι εκτός από κορυφαίο άθλημα στον πλανήτη, να είναι και το δημοφιλέστερο, τουλάχιστον στον αναπτυγμένο αθλητικά κόσμο.”

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τους All Blacks, με τον Naholo να πετυχαίνει το πρώτο try στο 2ο λεπτό, όμως πολύ γρήγορα, 3 λεπτά αργότερα, ο Beka Tsiklauri, fullback της Γεωργίας, πέτυχε αυτό που ήθελε όσο τίποτα η ομάδα του, ένα try απέναντι στους κορυφαίους. Ο Malaguradze ισοφάρισε με το conversion, ενώ 5 λεπτά αργότερα έγραψε και τους τελευταίους πόντους της Γεωργίας στον αγώνα. Οι All Blacks έκαναν περίπατο, όπως αναμενόταν, βρίσκοντας τα απαραίτητα κενά για να πετύχουν συνολικά 7 tries, εξασφαλίζοντας μάλιστα το επιθετικό μπόνους από το 22ο λεπτό.

Παρ’ όλα αυτά, οι αριθμοί του σκορ δεν είναι οι μοναδικοί σε μια αναμέτρηση και προφανώς δεν είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτοί που λένε όλη την αλήθεια. Μπορεί επιθετικά οι All Blacks να κυριάρχησαν, όμως οι Γεωργιανοί παρέδωσαν μαθήματα άμυνας. Με τους Lomidze και Mchedlidze να έχουν καταφέρει 10 τάκλιν και τους Kacharava και Malaguradze από 9, έκαναν τον κόσμο να υποκλιθεί στις αμυντικές αρετές αυτού του συνόλου πολεμιστών. Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός Mamuka Gorgodze κατάφερε να κλέψει 4 μπάλες από τους κορυφαίους στον πλανήτη, κάτι που δύσκολα κάποιος παίχτης, οποιασδήποτε ομάδας, θα μπορούσε να καταφέρει.

Το κερασάκι στην τούρτα για τη Γεωργία, ήρθε με την ανακήρυξη του Mamuka Gorgodze ως πολυτιμότερου παίχτη στην αναμέτρηση, ενώ το τέλος του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να αλληλοϋποκλίνονται, εκφράζοντας το σεβασμό και θαυμασμό, η μία στην άλλη, για διαφορετικούς λόγους.

Πλέον, οι Νεοζηλανδοί έχουν ένα τελευταίο παιχνίδι στον όμιλο, απέναντι στα Τόνγκα, ενώ οι Γεωργιανοί θα επιδιώξουν να ζευγαρώσουν τις νίκες τους στη φετινή διοργάνωση, στην αναμέτρηση με αντίπαλο τη Ναμίμπια.

Πρόγραμμα 3ου ομίλου

Ημερομηνία Αναμέτρηση Σκορ
19 Σεπτεμβρίου Τόνγκα – Γεωργία 10-17
20 Σεπτεμβρίου Νέα Ζηλανδία – Αργεντινή 26-16
24 Σεπτεμβρίου Νέα Ζηλανδία – Ναμίμπια 58-14
25 Σεπτεμβρίου Αργεντινή – Γεωργία 54-9
29 Σεπτεμβρίου Τόνγκα – Ναμίμπια 35-21
2 Οκτωβρίου Νέα Ζηλανδία – Γεωργία 43-10
4 Οκτωβρίου Αργεντινή – Τόνγκα
7 Οκτωβρίου Ναμίμπια – Γεωργία
9 Οκτωβρίου Νέα Ζηλανδία – Τόνγκα
11 Οκτωβρίου Αργεντινή – Ναμίμπια

Βαθμολογία 3ου ομίλου

Ομάδα Βαθμοί ΑΓ Ν Ι Η
1 Νέα Ζηλανδία 14 3 3 0 0
2 Τόνγκα 6 2 2 0 1
3 Αργεντινή 5 2 1 0 1
4 Γεωργία 4 3 1 0 2
5 Ναμίμπια 0 2 0 0 2

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *