Press "Enter" to skip to content

Ναμίμπια – Γεωργία 16-17 : Οι Welwitschias άγγιξαν την έκπληξη

Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους του ράγκμπι ήταν η αναμέτρηση που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης, ανάμεσα στη Ναμίμπια και τη Γεωργία. Ακόμα και πριν την έναρξή της, όλοι γνώριζαν ότι αντιμέτωπες θα έρχονταν δύο από τις πιο συμπαθητικές ομάδες της διοργάνωσης, όχι ισχυρές, αλλά με θέληση να κάνουν το βήμα παραπάνω, να διακριθούν και σε καμία περίπτωση να μην περάσει ασχολίαστη η παρουσία τους στα αγγλικά γήπεδα. Το φαβορί ήταν αδιαμφισβήτητο, όμως μετά τα όσα είδαμε στη φετινή διοργάνωση ποτέ δε μπορεί κανείς να εξοφλήσει το αποτέλεσμα ενός αγώνα όπου μια ομάδα παίζει με τεράστιο το κίνητρο της διάκρισης.

Αυτή η ομάδα ήταν βεβαίως στη συγκεκριμένη αναμέτρηση η Ναμίμπια, που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κερδίσει έναν αγώνα, στα 5, μαζί με το φετινό, Παγκόσμια Κύπελλα που έχει συμμετάσχει. Στην επανάληψη μάλιστα μιας αναμέτρησης, που το 2007 πέρασε στα αρνητικά ρεκόρ της, καθώς η αφρικανική ομάδα δεν πέτυχε ούτε πόντο (το παιχνίδι είχε λήξει 30-0 για τους Γεωργιανούς), η πρώην περιφέρεια της Νότιας Αφρικής είχε σκοπό να αλλάξει τον τρόπο που ο υπόλοιπος πλανήτης την αντιμετωπίζει, τιμώντας και με αυτό τον τρόπο την τελευταία εμφάνιση με το εθνόσημο του εθνικού ήρωα πλέον, Jacques Burger.

Η Ναμίμπια μπόρεσε να μπει στο γήπεδο και να ελέγξει από την αρχή το ρυθμό της αναμέτρησης, με τον Theuns Kotze να πετυχαίνει 2 penalties στο 2ο και 18ο λεπτό που της έδωσαν το αρχικό προβάδισμα. Παραφωνία έσα σε όλα, η αναγκαστική αποχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο του Jacques Burger, στο 10ο λεπτό, που πιθανότατα φορούσε για τελευταία φορά τη μπλε φανέλα με το εθνόσημο.

Ωστόσο, οι Γεωργιανοί, που κάθε άλλο παρά αδιάφοροι ήταν σε ένα παιχνίδι που μπορούσε να τους εξασφαλίσει την απ’ ευθείας πρόκριση στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, προσπαθούσαν επί ματαίω να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, αν και πολλές φορές έφτασαν κυριολεκτικά στην πηγή χωρίς να πιουν νερό. Ο στόχος αυτός επετεύχθη τελικά στο 50ο λεπτό, με τον Gorgodze να πετυχαίνει το try που φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου, παρασέρνοντας 3 αντιπάλους πίσω από το tryline της Ναμίμπια.

Η Γεωργία δε σταμάτησε εκεί, η αποτελεσματικότητά της συνεχίστηκε, παίζοντας μάλιστα με παίχτη παραπάνω και ο Malaguradze πέτυχε 5 λεπτά αργότερα το δεύτερο try της ομάδας του, που με το conversion του Kvirikashvili έκανε το σκορ 6-14, μια διαφορά φαινομενικά μεγάλη για να καλυφθεί. Στο 68’ μάλιστα, με ακόμα ένα penalty, o Kvirikashvili πέτυχε ακόμα ένα penalty και όλα έμοιαζαν πλέον να έχουν κριθεί.

Όμως έκανε λάθος όποιος υποτίμησε τα ψυχικά αποθέματα και τη μαχητικότητα των Welwitschias. Στο 71ο λεπτό, αρχικά ο Kotze μείωσε με penalty, ενώ στο 74’, ο ίδιος παίχτης, πέτυχε ένα πανέμορφο try στο αριστερό φτερό, καθώς και το conversion για να φέρει τη διαφορά στον 1 πόντο, με 4 λεπτά να απομένουν για τη λήξη της αναμέτρησης! Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ναμίμπια στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έγινε και πρώτος try-scorer και έμελλε να φανεί αν θα ανακηρυχθεί και εθνικός ήρωας.

Ο χρόνος όμως ήταν λίγος για τον Kotze και τους συμπαίχτες του, με αποτέλεσμα η Γεωργία να πάρει την υπερπολύτιμη νίκη αλλά η Ναμίμπια να πανηγυρίσει κάτι πολύ ιστορικό, τη συγκομιδή του πρώτου της βαθμού σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Γεωργία, με τον αγώνα αυτό, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της και εκτός απροόπτου έκλεισε το εισιτήριό της για την Ιαπωνία, το 2019, ενώ η Ναμίμπια, που μένει να αγωνιστεί και απέναντι στην Αργεντινή, μπορεί να περηφανεύεται ότι πραγματοποίησε το πιο επιτυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της.

Πρόγραμμα 3ου ομίλου

Ημερομηνία Αναμέτρηση Σκορ
19 Σεπτεμβρίου Τόνγκα – Γεωργία 10-17
20 Σεπτεμβρίου Νέα Ζηλανδία – Αργεντινή 26-16
24 Σεπτεμβρίου Νέα Ζηλανδία – Ναμίμπια 58-14
25 Σεπτεμβρίου Αργεντινή – Γεωργία 54-9
29 Σεπτεμβρίου Τόνγκα – Ναμίμπια 35-21
2 Οκτωβρίου Νέα Ζηλανδία – Γεωργία 43-10
4 Οκτωβρίου Αργεντινή – Τόνγκα 45-16
7 Οκτωβρίου Ναμίμπια – Γεωργία 16-17
9 Οκτωβρίου Νέα Ζηλανδία – Τόνγκα
11 Οκτωβρίου Αργεντινή – Ναμίμπια

Βαθμολογία 3ου ομίλου

Ομάδα Βαθμοί ΑΓ Ν Ι Η
1 Νέα Ζηλανδία 14 3 3 0 0
2 Αργεντινή 10 3 2 0 1
3 Γεωργία 8 4 2 0 2
4 Τόνγκα 6 3 1 0 2
5 Ναμίμπια 1 3 0 0 3

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *