Press "Enter" to skip to content

Σαμόα – ΗΠΑ 25-16 : Οι Manu Samoa κέρδισαν την πρώτη μάχη του Ειρηνικού

Στο θέατρο του θριάμβου της Ιαπωνίας, το Brighton Community Stadium, μια ημέρα μετά το ιστορικό για το ράγκμπι παιχνίδι, καθώς και για τον ίδιο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Σαμόα αντιμετώπισε τις ΗΠΑ σε μια αναμέτρηση με πολύ μεγάλη σημασία, μετά τις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί. Η Σαμόα, προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ήξερε ότι πλέον ο αντίπαλός της δεν είναι μόνο η Σκωτία και οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό. Από την άλλη, οι ΗΠΑ, σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκίνησε με εκρήξεις μικρών ομάδων, διεκδικούσαν το δικό τους δικαίωμα στο όνειρο.

Ωστόσο, οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Συμμετέχουν στην ίδια περιφερειακή διοργάνωση, το Pacific Nations Cup και έτσι ο έλεγχος του επιπέδου τους δεν επιτρέπει τη δημιουργία εντυπωσιακών ανατροπών στη μεγαλύτερη διοργάνωση. Πάντως, το διαφορετικό κίνητρο πάντα μπορεί να λειτουργήσει με τρόπο περίεργο ως και εκπληκτικό, με συνέπεια κάθε αποτέλεσμα να είναι πιθανό.

Για το λόγο αυτό, οι Manu Samoa φαίνεται να πρόσεξαν ιδιαίτερα το σημερινό παιχνίδι, φροντίζοντας, όπως κι αν πήγαινε η διακύμανση του σκορ, να κρατούν τον έλεγχο του αγώνα και το ρυθμό. Οι ΗΠΑ έδειχναν ότι είχαν παίχτες με χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα, προερχόμενους από το κολλεγιακό πρωτάθλημα, όμως φάνηκε ότι ακόμα λείπει στην αμερικανική ομάδα εκείνο το στοιχείο γνώσης του παιχνιδιού, που θα τους οδηγήσει στο να κάνουν ένα βήμα παραπάνω.

Όλα αυτά, μαζί με το γερό ξεκίνημα της Σαμόα, που με try του Nanai-Williams κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά 11 πόντων στο πρώτο ημίωρο, δεν άφηναν πολλά περιθώρια στην έκπληξη. Αν και οι Αμερικανοί σε αρκετές περιπτώσεις πλησίασαν στο σκορ, πετυχαίνοντας 2 tries στην αναμέτρηση, δεν απείλησαν τους αντιπάλους τους σθεναρά, δεν τρόμαξαν κανέναν, ενώ στο τέλος έχασαν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα σημαντικό αμυντικό μπόνους, όταν ο MacGinty έχασε στο 75ο λεπτό το conversion στο try του Baumann.

Πλέον η Σαμόα βλέπει μπροστά της τα κρίσιμα παιχνίδια απέναντι στους συνδιεκδικητές της πρόκρισης, που εκτός από τη Σκωτία πλέον υπολογίζονται και η Νότια Αφρική και Ιαπωνία, με σκοπό να κάνει τη δική της μεγάλη και ιστορική εμφάνιση στο κατάλληλο σημείο. Οι ΗΠΑ, θα ψάξουν σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα, σε έναν όμιλο που γνωρίζουν καλά όλες τις ομάδες από τη μια, αλλά έχει γίνει ίσως ο δυσκολότερος της διοργάνωσης μετά τους 2 πρώτους αγώνες.

Το πρόγραμμα 2ου ομίλου

Ημερομηνία Αναμέτρηση Σκορ
19 Σεπτεμβρίου Νότια Αφρική – Ιαπωνία 32-34
20 Σεπτεμβρίου Σαμόα – ΗΠΑ 25-16
23 Σεπτεμβρίου Σκωτία – Ιαπωνία
26 Σεπτεμβρίου Νότια Αφρική – Σαμόα
27 Σεπτεμβρίου Σκωτία – ΗΠΑ
3 Οκτωβρίου Σαμόα – Ιαπωνία
3 Οκτωβρίου Νότια Αφρική – Σκωτία
7 Οκτωβρίου Νότια Αφρική – ΗΠΑ
10 Οκτωβρίου Σαμόα – Σκωτία
11 Οκτωβρίου ΗΠΑ – Ιαπωνία

Η βαθμολογία 2ου ομίλου

 

Ομάδα Βαθμοί ΑΓ Ν Ι Η
1 Σαμόα 4 1 1 0 0
2 Ιαπωνία 4 1 1 0 0
3 Νότια Αφρική 2 1 0 0 1
4 ΗΠΑ 0 1 0 0 1
5 Σκωτία 0 0 0 0 0

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *